Așa zisul președinte al Sovietului Suprem de la Tiraspol anunță obiectivul național al regiunii: Unirea cu România! Pardon! Cu Rusia!

Obiectivul național al regiunii separatiste Transnistria este unirea cu Rusia. Despre aceasta anunță așa-zisu Spicher al Sovietului Suprem de la Tiraspol, Vadim Krasnoselsky, în cadrul unui interviu pentru presa transnistreană, citat de www.independent.md, preluat de Romanian Global News.

Vorbind despre activitatea trupelor ruse staționate pe teritoriul regiunii separatiste, Krasnoselsky a declarat că obiectivul național al Transnistriei este cel de a fi alături de Rusia, cu care au istorie, cultură și limbă comună.

„Succesul misiunii de menținere a păcii din partea Rusiei este determinat de faptul că avem cultură, istorie și limbă comună. Dacă excludem Rusia din acest format, conflictul ar putea genera în lupte”, a spus așa-numitul oficial, adăugând că „soldații ruși asigură pacea și liniștea pe teritoriul Transnistriei”.

Anterior și așa-zisul lider al regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, spunea că își dorește ca Federația Rusă să devină o țară reunificată, după modelul URSS, în componența căreia ar urma să se afle și Transnistria.

Conform unui sondaj realizat de „Levada Center”, acum un an, 46% dintre ruși își doresc ca Transnistria să fie alipită la Federația Rusă.

Romanian Global News reamintește că circa 40 % din populația regiunii transnistrene aflată sub ocupația armatei ruse, este compusă din români/moldoveni. Restul populației, în proporții relativ egale, sunt ucrainieni și ruși.

paul

Read Previous

Tot depre regiunea transnistreană au vorbit la București Lazăr Comănescu și Cord Meier-Klodt, Reprezentant Special pentru procesul reglementării transnistrene al OSCE

Read Next

Zeci de profesori din regiunea găgăuză, participă la cursurile de perfecționare privind predarea limbii române

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *