Deschiderea taberei „Matrice culturală şi spirituală românească" și semnarea parteneriatul dintre Mitropolia Olteniei și Institutul Cultural Român

În intervalul 1–7 iulie, la Mănăstirea Tismana, în județul Gorj, se va desfășura prima ediție a taberei „Matrice culturală şi spirituală românească”, organizată în parteneriat cu Mitropolia Olteniei. Deschiderea taberei va avea loc vineri, 1 iulie, ora 18.00, la Mănăstirea Tismana, în prezența ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, și a președintelui Institutului Cultural Român, domnul Radu Boroianu, care vor susține o conferință de presă, în cadrul căreia se va semna și parteneriatului între Institutul Cultural Român și Mitropolia Olteniei, transmite Romanian Global News.

În această vară, în cele două serii ale taberei organizată la Mănăstirea Tismana (1.07–7.07; 27.08–2.09), peste 100 de tineri din comunitățile istorice din vecinătatea României vor avea prilejul de a se familiariza cu personalităţile marcante ale culturii române. Tabăra își propune pregătirea culturală și dezvoltarea personală a tinerilor români aflați dincolo de hotarele țării prin prezentarea unor modele româneşti, prin susţinerea unor activități privind limba, istoria și prezentarea unor aspecte legate de etnologie, folclor, management cultural, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi artistice.

Programul taberei cuprinde o serie de conferințe susținute de prof. univ. dr. Nicu Panea şi de pr. conf. univ. dr. Picu-Nelu Ocoleanu, dar și ateliere de meșteșuguri tradiționale susținute de Filomena Tiştere, maestră în țesături populare.

Proiectul are ca scop reunirea reperelor spirituale şi culturale care dau sens identităţii noastre și se încadrează în strategia anuală a Institutului Cultural Român și în programul ICR „140 de ani de la naşterea marelui sculptor Constantin Brâncuși” fiind, de asemenea, prilejuit de declararea anului 2016 drept An omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Mitropolia Olteniei, Consiliul Județean Gorj și Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Partener media este studioul teritorial TVR Craiova.

paul

Read Previous

Victorii ale echipei românești la Festivalul Dragon Boat din Ottawa

Read Next

Gimnasta româncă Ana Pădurariu este campioana națională de juniori a Canadei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *