Zile dedicate portului popular românesc la Roma

În cadrul Festivalului Portului Popular organizat prin Departamentul Cultural al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, credincioșii Parohiei „Sfântul Grigorie cel Mare” din Roma au dedicat o săptămână cunoașterii mai îndeaproape a costumului popular românesc, ca element al identității poporului român dar si ca exemplu de manifestare a credinței noastre prin intermediul simbolurilor reprezentate, transmite Romanian Global News.
Săptămâna a început cu participarea credincioșilor la Sfânta Liturghie purtând ia albă luminoasă, cu trăsături specifice zonei din care fiecare provine. A continuat cu o seară dedicată cusăturilor pe etamină pentru copiii Școlii parohiale alături de părinții care si-au amintit cu bucurie de vestitele șezători la care participau alături de cei dragi lângă „vatra strămoșească”. Fiecare a avut ocazia mult așteptată de a coase modelul dorit pe pânza albă, asemenea virtuților dorite în sufletul curățat de păcate. Ca exemplu de virtute a curajului, bunica parohiei, cea care in fiecare seară de joi împodobește poveștile cu glasul dulce specific, a vorbit copiilor despre Sfântul Dimitrie si ucenicul său Nestor.
Săptămâna s-a încheiat tot cu participarea la Sfânta Liturghie îmbrăcați în costume populare din diferite zone ale României si cu prezentări ale componentelor care alcătuiesc un costum popular românesc.

Romanian Global News

Read Previous

Continuă scandalul cu popii de la IEH! Asociația DOMINOCOST a transmis Patriarhiei Române o scrisoare prin care solicită caterisirea preoților Nicolae Brânzea și Dan Mirea. Care este poziția MRP în scandal?

Read Next

„Originile Europei. Civilizații preistorice între Carpați și Dunărea de Jos“, deschisă la Muzeul Grand Curtius din Liège, Belgia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *