Doi basarabeni au câștigat aurul și bronzul la un prestigios concurs de matematică din România

Doi elevi basarabeni au obținut o medalie aur și alta de bronz la prestigiosul concurs „Mathematical Danube Competition”. Competiția s-a desfășurat în perioada 25-27 octombrie 2019 la Călărași, România, transmite InfoPrut, preluat de Romanian Global News.

Astfel, juniorul Cătălin Botezat, elev la liceul Orizont din R. Moldova, s-a învrednicit de medalia de aur, iar colegul său Arsenie Vlas s-a ales cu medalia de bronz. La secțiunea Seniori, R. Moldova a fost reprezentată de Valentin Suruceanu.
Cătălin Botezat a povestit pentru presă, că a avut foarte mari emoții deoarece a fost un concurs de talie înaltă la care au participat olimpici din România și Bulgaria. Iar Arsenie Vlas a mărturisit că se bucură că „pot aduce rezultate pentru R. Moldova, mai ales într-un domeniu atât de interesant cum este matematică”
Marcel Teleucă este profesorul de matematică de la liceul Orizont, responsabil de pregătirea elevilor olimpici. Profesorul spune că elevii se pregătesc de-a lungul întregului an, deoarece participă la mai multe concursuri, de talie națională și internațională.
„Mathematical Danube Competition” este un concurs de pregătire pentru Olimpiada Internaţională de Matematică şi Balcaniadă. La această ediție au participat 69 elevi din lotul lărgit al României, Bulgariei şi Republicii Moldova: 30 la secţiunea Juniori şi 39 la secţiunea Seniori. În total, s-au acordat 4 medalii de aur, 4 medalii de argint și 7 medalii de bronz.

Romanian Global News

Read Previous

Ministerul Afacerilor Externe a început expedierea materialelor necesare votării în străinătate la alegerile pentru Președintele României din anul 2019

Read Next

PNL Dolj cere interzicerea lansării cărții lui George Simion! Ludovic Orban o fi știind?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *