Sfințirea terenului pentru viitoarea biserică românească din Rieti

Pe 1 noiembrie, în Parohia ortodoxă română ” Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din Rieti, regiunea Lazio, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, după lungi așteptări, punerea primei cruci și sfințirea terenului pe care se va construi viitoarea biserică de lemn in stil maramureșean a comunității românești de aici, transmite Romanian Global News.

Totul a început o dată cu cutremurul din centrul Italiei, august 2016, care a afectat biserica unde comunitatea românească din Rieti își desfășura activitatea pastorală și a trebuit să fie închisă pentru reparații.

Din momentul acela parohia a început demersurile pentru obținerea unui teren pentru a construi o biserică de lemn, antiseismică, fapt care sa încheiat prin concederea unui lot de teren de către primăria orașului Rieti, in luna noiembrie 2018.
Un an mai târziu, prin mila bunului Dumnezeu, pe data de 1 noiembrie, s-a săvârșit sfințirea terenului în sobor la care au luat parte preoții din zona Lazio făcându-se binecuvântarea începerii lucrărilor de fundație și apoi în luna ianuarie a anului 2020, se va trece la punerea primei pietre și la ridicarea bisericii.

Romanian Global News

Read Previous

Reacție dură a IICCMER față de declarațiile cuplului Hodor-Demetriade: ”Este un act de vandalism intelectual să califici terifiantul experiment derulat la închisoarea din Pitești drept o simplă răfuială între grupări adverse, fie ele și legionare”

Read Next

Peste 200 de români au participat la Sfânta Liturghie în Catacombele Domitilei din Roma

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *