Expoziția artistului plastic din România Ștefan Câlția: „Uroborus”, șarpele care își mănâncă propria coadă, la Chișinău

Expoziția personală a artistului de peste Prut, Ștefan Câlția, numită „Uroborus” și inaugurată pe 1 noiembrie curent, poate fi vizitată în incinta Muzeului Național de Artă a Moldovei până pe 15 decembrie curent.
Desenele sunt făcute de artist la finalul anilor ‘80 ai secolului trecut, iar expoziția „Uroborus” invită publicul într-o călătorie în patru capitole, transmite www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Cele patru părți ale aceste „călătorii” sunt, de fapt, modalități de a privi lumea, ce cuprind deopotrivă distrugere și învălmășeală, compromis și minciună, regret și căință, primenire și renovare, sunt structura felului în care trăim, lucrăm, simțim.

Numele expoziției vine de la Uroborus, șarpele care își mănâncă propria coadă, unul dintre cele mai vechi simboluri, iar expoziția devine o călătorie labirintică, care creează cadrul în care vizitatorul intră în dialogul cu spațiul și lucrările.

Ștefan Câlția s-a născut în anul 1942, în orașul Brașov, și este absolvent al Liceului de Arte Plastice din Timișoara și al Institutului „Nicolae Grigorescu” unde i-a avut profesori pe desenatorul Julius Podlipny și pictorul Corneliu Baba. Și-a început cariera expunând în țările blocului sovietic. Discursul său mascat sub metafore și simboluri medievale lăsa să se întrevadă o critică a acelei lumi.
Proiectul este organizat de Muzeului Național de Artă a Moldovei, Galeria Posibilă și Fundația Ștefan Câlția, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național România.

Romanian Global News

Read Previous

Ambasada României la Londra pune la dispoziţie o hartă interactivă a celor 72 de secţii de votare

Read Next

O companie vinicolă din R.Moldova devine membru al Asociației pentru Relația cu Investitorii la Bursă din România

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *