Ludovic Orban: victoria socialistului Ion Ceban la primăria Chișinăului provoacă îngrijorare la Bucureşti

Relaţia cu Republica Moldova este o prioritate majoră a Guvernului de la Bucureşti. Asigurarea a fost făcută la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA, de premierul român Ludovic Orban. Şeful Guvernului de la Bucureşti spune că România va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova, iar în curând va veni la Chişinău, transmite Romanian Global News.

LUDOVIC ORBAN, prim-ministrul României: „Cum ar fi susţinerea investiţiei cu gazoductul, pregătirea interconectării energetice, încurajarea înfrăţirilor la nivelul autorităţilor locale şi mai ales susţinerea autorităţilor locale din România să susţină proiecte în localităţi din Republica Moldova. Relaţia cu Republica Moldova va fi o prioritate în Guvernarea noastră.”

Ludovic Orban a mai declarat că, la invitaţia premierului de la Chişinău, Maia Sandu, va efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Cu referinţă la alegerile din Chişinău, premierul român a declarat că victoria socialistului Ion Ceban la primăria Chișinăului provoacă îngrijorare la Bucureşti.

Prim-ministrul României a declarat legat de subiect că: „Nu înţelegem care sunt motivaţiile acestui rezultat. Sigur, voinţa exprimată de cetăţeni o respectăm, dar ar fi fost mult mai bine pentru Chişinău să-l aibă ca primar pe Andrei Năstase. Gândiţi-vă câte municipalităţi din România cu performanţă şi capacitate de a susţine administraţia Chişinăului, ar fi venit alături de Andrei Năstase şi ar fi susţinut proiecte concrete.”

Romanian Global News

Read Previous

Un eurodeputat român a fost numit raportor al Parlamentului European pentru R.Moldova

Read Next

MRP, IEH ȘI ILR se desființează și apare Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în coordonarea Primului ministru

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *