Sentință DEFINITIVĂ: primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, obligat să plătească amenzile aplicate de prefect în martie 2018 pentru arborarea drapelului Ungariei

Tribunalul Covasna a admis marți, 5 noiembrie a.c., apelul Prefecturii Covasna în dosarul în care primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a încercat să anuleze două procese verbale prin care a fost amendat de prefectul județului Covasna, în martie 2018, pentru arborarea în condiții nelegale a drapelului Ungariei, transmite Dan Tanasă pe blogul său, preluat de Romanian Global News.

Informația a fost confirmată de Tribunalul Covasna în urma unei solicitări pe care am adresat-o instituției în acest sens.
În martie 2018 Prefectura Covasna, reprezentată prin prefect Sebastian Cucu, a aplicat primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, două amenzi, de câte 5000 de lei fiecare, pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei cu ocazia zilei de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Primarul Antal Arpad a contestat în instanță cele două procese-verbale iar în luna februarie 2019 Judecătoria Sfântu Gheorghe i-a dat câștig de cauză edilului din Sfântu Gheorghe (detalii aici).

Sebastian Cucu, prefectul județului Covasna. FOTO: Agerpres
Prefectul județului Covasna a formulat apel împotriva sentinței Judecătoriei Sfântu Gheorghe, apel care s-a judecat la Tribunalul Covasna.
După constituirea unui complet de divergență, Tribunalul Covasna a admis marție, 5 noiembrie a.c., apelul prefectului Sebastian Cucu. Juriștii Prefecturii Covasna au reușit să convingă instanța de judecată că fapta comisă de primarul Antal Arpad este nelegală.

Sentința Tribunalului Covasna pe scurt: „Admite apelul declarat de apelanta Instituţia Prefectului Judeţului Covasna, cu sediul în Sfântu Gheorghe, Piaţa Libertăţii, nr. 6, jud. Covasna în contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, cu sediul profesional în Sfântu Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, jud. Covasna împotriva sentinţei civile nr. 422/22.02.2019 a Judecătoriei Sfântu Gheorghe – pe care o schimbă în tot, în sensul că: Respinge ca neîntemeiata plângerea formulata de petentul Primarul Municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad împotriva proceselor-verbale nr. 1/14.03.2018 şi 3/15.03.2018 încheiate de intimata Instituţia Prefectului Judeţului Covasna. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi – 05.11.2019”.

Primarul Antal Arpad este obligat acum, definitiv, să achite suma de 10.000 de lei amendă pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei în data de 15 martie 2018.
Antal Arpad a fost amendat și anul acesta cu suma de 10.000 de lei tot pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie.

Romanian Global News

Read Previous

Româncă din regiunea Cernăuți laureată a concursului ”Vedetă populară”, producție a TVR

Read Next

StiriDiaspora.ro. Președintele comisiei pentru românii din afara granițelor, soluții legislative pentru Diaspora

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *