Parohia „Sfinţii Mucenici Ermil şi Stratonic” din Marino Laziale a sărbătorit un an de la înfiinţare

Parohia Ortodoxă română cu hramul „Sfinţii Ermil şi Stratonic” din oraşul Marino (protopopiatul Lazio 3), păstorită de părintele Ioan Coforea, a aniversat în data de 8 noiembrie 2019, 1 an de la înfiinţare, se arată într-o consemnare a Pr. dr. Maxim Morariu, preluat de Romanian Global News.

Evenimentul a fost marcat în preziua sărbătorii de săvârşirea slujbei Vecerniei cu Litie, în sobor de preoţi, urmată de o agapă frăţească, iar în ziua Praznicului, prin săvârşirea Sfintei Liturghii. Soborul vesperal a fost prezidat de către părintele Ştefan Nanu de la Aprilia, din sobor făcând parte de asemenea, alături de părintele paroh şi părintele Gheorghe Zavatie de la Lanuvio şi subsemnatul.
Comunitatea parohială şi-a început activitatea într-un mic paraclis oferit cu generozitate de către comunitatea catolică din oraş, în cadrul oratoriului Parohiai San Barnaba (strada Cairolii, nr. 30). Întrucât localul, deşi frumos, a devenit cu timpul neîncăpător pentru nevoile comunităţii, părintele paroh Ioan Coforea a reuşit împreună cu consiliul parohial să intre în posesia unui spaţiu de slujire mai mare în vecinătate (pe str. Via Garibaldi, no. 54). După efectuarea mai multor reparaţii capitale şi a lucrărilor de amenajare, începând cu data de 19 octombrie a acestui ani, slujbele se desfăşoară în acest spaţiu încăpător, ce oferă posibilitatea desfăşurării activităţilor liturgice şi de cateheză, dar şi pastorale, pentru nevoile unei parohii al cărei număr de credincioşi activi este încă în creştere.
La ceas aniversar, dorim părintelui paroh şi tinerei, dar râvnitoarei comunităţi aflate sub oblăduirea „Sfinţilor Ermil şi Stratnoic” din Marino, spor mult, înmulţirea râvnei, dar şi a binecuvântărilor şi bucuriilor duhovniceşti!

Romanian Global News

Read Previous

Jumătate dintre români dezinteresați de actuale clasă politică! Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se califică pentru turul doi. Iohannis 36.65%, Dăncilă 23,79%

Read Next

TVR Internațional invită românii de pretutindeni să urmărească „A doua Românie”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *