Europarlamentarul Eugen Tomac, la românii din Timoc: “Președintele României trebuie să își îndrepte atenția și către cei care sunt nevoiți să lupte pentru a-și apăra identitatea, cultura și tradițiile românești”

Europarlamentarul Eugen Tomac, la românii din Timoc și-a exercitat sâmbătă, 23 noiembrie, dreptul de vot la Consulatul General al României de la Zaječar, Serbia și a participat ulterior la evenimentele organizate de Congresul Românilor din Serbia în marja Zilei Naționale a României, transmite Romanian Global News.
Acesta a scris pe pagina sa de facebook: “Am votat astăzi la Consulatul General al României de la Zaječar, Serbia. Am ales să fiu alături de comunitatea românească din Valea Timocului invitat fiind la un eveniment, dar și pentru a atrage atenția asupra obligației pe care o avem de a nu-i abandona pe românii de aici.
Președintele României trebuie să își îndrepte atenția și către cei care sunt nevoiți să lupte pentru a-și apăra identitatea, cultura și tradițiile românești.
România este model în ceea ce privește respectarea drepturilor minorităților, iar președintele trebuie să se asigure ca și românii să aibă parte de același tratament în alte state.
Avem în Serbia o comunitate numeroasă de români care nu au școli, nu au biserici și nu sunt reprezentați în administrația locală conform ponderii lor. Asta în condițiile în care, în 2012, România a condiționat votul său pentru parcursul european al Serbiei de respectarea Protocolului bilateral privind protecţia minorităţilor naţionale”, a încheiat europarlamentarul.
Am votat astăzi alături de românii din Valea Timocului cu speranța că Președintele României ca membru în Consiliul European, va contribui activ la extinderea Uniunii Europene în Balcani, dar și la est de Prut.
Menționăm că sâmbătă, 23 noiembrie, Congresul Românilor din Serbia a organizat laBor conferința cu tema sub genericul “Românii/vlahii din Serbia, parte a națiunii române”, urmată de o seară românească, animată de recitalul maestrului Ion Crețeanu din România.

Romanian Global News

Read Previous

Nicu Popescu s-a trezit: Există un pericol foarte mare de federalizare de facto a R.Moldova

Read Next

Rusia a câştigat în R. Moldova în faţa Occidentului? Iohannis: „Noi suntem în continuare frați”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *