Opinie: „În răvașul său, plin de lingușiri fariseice, Dodon îi recomandă șefului statului român să închidă ochii la creșterea influenței ruse în R. Moldova”

Mesajul de felicitare, trimis ieri de către președintele Igor Dodon șefului statului român, Klaus Iohannis, care a câștigat al doilea mandat de președinte al României, este unul „fariseic”, consideră expertul în probleme de politică externă de la Chișinău, Victor Chirilă, preluat de Romanian Global News.

În acel mesaj, Dodon și-a exprimat doleanța ca, împreună cu Klaus Iohannis, „să reușim să ținem România și Republica Moldova cât mai departe de false dezbateri geopolitice, dar în același timp să reușim să apropiem cât mai mult cetățenii noștri și să lucrăm pentru bunăstarea lor”.
„Ieri, 25 noiembrie, „marele maestru” al șahului politic moldovenesc (în realitate o rață șchiopă) l-a felicitat pe dl Klaus Iohannis cu realegerea sa în calitate de președinte al României, îndemnându-l pe acesta din urmă să țină România „cât mai departe de false dezbateri geopolitice”.

Deși Dodon nu menționează în răvașul său, plin de lingușiri fariseice, care sunt acele „false dezbateri geopolitice”, este cât se poate de clar că acesta recomandă șefului statului român să facă abstracție de disputa identitară de la Chișinău; să închidă ochii la creșterea influenței ruse în R. Moldova; să-și țină gură închisă când un Popovici va încerca să scoată istoria românilor din școli; să ignore staționarea ilegală a trupelor ruse pe teritoriul nostru; să se facă că plouă în timp ce R. Moldova este federalizată „pas cu pas”; să ia apă în gură atunci când Rusia va pune mâna pe întreprinderi strategice în schimbul creditelor oferite guvernului socialist tehnorus de la Chișinău etc. Sau poate, dle Ciocoi (ministrul de Externe de la Chișinău, Aureliu Ciocoi – n.r.), greșesc…? Dacă greșesc, poate precizați, totuși, la șeful dumneavoastră, care sunt acele false dezbateri geopolitice”, a comentat Victor Chirilă.

Amintim că, în cei trei ani de mandat, președintele prorus al R. Moldova, Igor Dodon, s-a remarcat prin mai multe declarații de ură la adresa României și nu a fost invitat niciodată la București într-o vizită oficială.

Romanian Global News

Read Previous

Inaugurarea bustului poetului român Dumitru Matcovschi pe Aleea Clasicilor din Chișinău

Read Next

Prof. univ. dr. Ioan Sabău Pop: Retrocedările ilegale sfidează realitatea istorică: întoarcerea proprietăţilor la urmaşi ai foştilor grofi, conţi, baroni, husari, csendori etc. este aproa sinonimă cu anularea actului Marii Uniri

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *