Ziua Națională a României sărbătorită la Vasto, eveniment dedicat aniversării a 30 de ani de la Revoluția română din 1989

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Asociaţia Vocea Românilor din Vasto și Asociația Decebal din San Salvo organizează pe 30 noiembrie 2019 un eveniment dedicat aniversării a 30 de ani de la Revoluția română din 1989. Manifestarea va avea ca invitați pe jurnalistul Giuseppe Tagliente și pe mediatorul cultural Daniela Foșalău, care vor face o incursiune în istoria recentă a României și vor evoca momente din timpul evenimentelor petrecute în decembrie ’89, transmite Gazeta Românească, preluat de Romanian Global News.

Un reprezentant al Ambasadei Romaniei din Italia va transmite mesajul E.S. domnul George Bologan, ambasadorul României la Roma, și va vorbi despre importanţa pentru români și pentru România a zilei de 1 Decembrie 1918, Ziua Marii Uniri, precum și despre consecințele Revoluției române din decembrie ’89 asupra căderii regimului comunist în Europa.

Momentele artistice vor fi prezentate de către copiii şi profesorii de la Școala Românească din Vasto. Manifestarea se bucură de Patronajul Primăriei oraşului Vasto, al Primăriei orașului San Salvo și al Ambasadei României în Italia.

Vor fi prezenţi primarii oraşelor Vasto și San Salvo, Francesco Menna și Tiziana Magnacca, membri ai Consiliului Local Vasto şi San Salvo, precum și alte asociaţii românești și italiene din Regiunea Abruzzo.

“Vă aşteptăm cu drag la Vasto, pe 30 noiembrie, orele 18.00, la Sala Pinacoteca – Palatul D’Avalos, Piazza L.V.Pudente, pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României”, se arată în anunțul organizatorilor.

Romanian Global News

Read Previous

Concert de pian la ICR Veneția, de Ziua Națională a României

Read Next

Legalizarea canabisului în scop medicinal, adoptată tacit de Senat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *