Militari ai Rep. Moldova vor defila la București de Ziua Națională a României

Un pluton format din 26 de militari din Republica Moldova va participa la parada militară de la Bucureşti, prilejuită de Ziua Naţională a României, care va fi sărbătorită pe 1 decembrie, scrie TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

Ala Diaconu, ofiţer de presă al Ministerului Apărării R. Moldova, a declarat că cei 26 de militari fac parte din Garda de Onoare a Batalionului de Gardă al Armatei Naţionale.
„Comandantul contingentului care va participa la parada militară de la Bucureşti este maiorul Vasile Ojoga”, a declarat Ala Diaconu.

La parada militară care se va desfăşura la Arcul de Triumf vor defila 4 000 de militari români din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Vor fi însoţiţi de 200 de autospeciale, transportatore de intervenţie, tancuri şi maşini blindate a fiecărui serviciu în parte. În cadrul ceremoniei vor survola şi 50 de aeronave.
Plutonul de militari din Republica Moldova se va alătura celor 500 de militari din 22 de state aliate sau partenere ale României.

Romanian Global News

Read Previous

Petru Bogatu: Banii rușilor pentru o infrastructură anti-NATO în Republica Moldova

Read Next

101 ani de la Marea Unire, sărbătoriți printr-un marș la Chișinău

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *