Românii din întreaga Bucovină se adună la București la cea mai frumoasă sărbătoare a sufletului

Capitala României – orașul București, este gazda celui mai amplu eveniment dedicat Bucovinei. Ajuns la cea de-a treia ediție, Festivalul Bucovinei reunește la București peste 300 de artiști din nordul și sudul Bucovinei, colective folclorice, ansambluri populare, profesori de română, primari și lideri de asociații ale românilor din Cernăuți, elevi și studenți, jurnaliști și meșteri populari, potrivit Agenției BucPress, preluat de Romanian Global News.

Evenimentul se desfășoară în perioada 29-30 noiembrie 2019 în Piața George Enescu din capital României.
Nordul Bucovinei va fi reprezentat la Festivalul Bucovinei de o delegație numeroasă – primari, profesori, elevi, studenți, lucrători ai culturii, dar și de colective artistice – Orchestra de instrumente populare ”Plaiul Herței”, conducător artistic Ilie Crâșmaru, lucrător emerit al culturii din Ucraina, Ansamblul de dansuri ”Alunelul” din localitatea Horbova, conducător artistic Iuliana Ciobanu, Ansamblul etno-folcloric ”Opincuța”, conducător artistic Maria Buzduga, lucrător emerit al culturii din Ucraina, Ansamblul de dansuri ”Mugurel” din satul Pătrăuți, raionul Storojineț, conducător artistic Natalia Balan, ansamblul etno-folcloric ”Izvoraș” din satul Ropcea, condus de inegalabila interpretă de pe Valea Siretului Victora Costinean, colectivul etno-folcloric din satul Mahala, raionul Noua Suliță, condus de Ilie Caulea.

Potrivti organizatorilor, participanții se vor putea delecta cu o paradă a portului popular românesc, cu spectacole de muzică și dansuri tradiționale, Balul Bucovinei, manifestații legate de situația învățământului românesc din Ucraina, cu o prezentare de produse tradiționale și bucate alese, dar și cu multe alte surprize.

Pe parcursul festivalului, bucureștenii vor avea prilejul să se familiarizeze cu aspecte legate de valorile spirituale, culturale și tradiționale ale românilor din nordul, dar și din sudul Bucovinei.

Romanian Global News

Read Previous

Statistici recente: Număr RECORD de ROMÂNI în Marea Britanie

Read Next

TVR MOLDOVA, postul de televiziune al românilor basarabeni, sărbătoreşte 6 ani de la relansare, cu programe pentru publicul de toate vârstele

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *