Breaking News :

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

mai 31, 2020

Statistici recente: Număr RECORD de ROMÂNI în Marea Britanie

Numărul de cetățeni români care trăiesc în Regatul Unit a atins un nou record: 457.000, potrivit datelor oficiale oferite de Oficiul Național de Statistică (ONS) de la Londra. Președintele Klaus Iohannis a asigurat, miercuri, că niciun român nu trebuie să aibă emoții în ceea ce privește statutul pe care îl va avea după Brexit.Datele publicate joi de Oficiul Național de Statistică (ONS) acoperă media estimată a populațiilor de o anumită naționalitate pe perioada de un an, 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019. Față de perioada de anterioară, 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2018, numărul cetățenilor români a crescut cu 10,1% de la 415 mii, iar numărul celor din Londra cu un procent similar, de la 148 mii, scrie www.stiridiaspora.ro, preluat de Romanian Global News.

La ora actuală, cetățenii români sunt pe locul 2 în Regatul Unit după polonezi – 902 mii, dar înaintea cetățenilor Indiei – 351 mii, Republicii Irlanda – 322 mii și Italiei – 297 mii, scrie RFI.
La Londra cetățenii români sunt în continuare cei mai numeroși străini, urmați de cetățenii Poloniei – 147 mii, Italiei – 138 mii, Indiei – 131 mii și Franței – 101 mii.

Românii – locul 2 după polonezi

Următoarele mari concentrări de cetățeni români sunt în West Midlands – 58 de mii (locul 2), Estul Angliei – 49 de mii (locul 2), Sud Estul Angliei – 47 de mii (locul 2), East Midlands – 42 mii (locul 2), Yorkshire and Humber – 22 mii (locul 3), Sud Vestul Angliei – 20 mii (locul 2), Scoția – 17 mii (locul 2), Nord Estul Angliei – 5 mii (locul 3).

Marea majoritate a cetățenilor români locuiesc în Anglia – 433 de mii (locul 2 după cetățenii Poloniei – 756 mii).
În ceea ce privește locul nașterii, dintre cei 457 mii de cetățeni români, 434 mii sunt născuți în România, iar 18 mii dețin cetățeni britanică.

Acest număr record de cetățeni români se înregstrează pe fondul scăderii drastice a migrației nete din țările UE, 48000 în anul încheiat la 30 iunie 2019, cel mai jos nivel din 2003.
La turul al doilea al recentelor alegeri prezidențiale au votat în Regatul Unit peste 170 de mii de alegători dintre care peste 72 mii la Londra.

Comunitatea românilor din Marea Britanie este a patra din Uniunea Europeană după cele din Italia – 1,2 milioane, Germania – 696 mii și Spania – 622 mii (estimări pentru 2018).

Romanian Global News

Read Previous

Șase medalii – palmaresul echipelor României la Turneul Internaţional de Informatică Shumen (Bulgaria)

Read Next

Românii din întreaga Bucovină se adună la București la cea mai frumoasă sărbătoare a sufletului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *