Breaking News :

George Damian: Un Bucureşti debusolat în relaţia cu Chişinăul

Părintelui Milea către Președintele Iohannis: Aveți puterea de la Dumnezeu să dovediți în istoria românilor, că vă pasă de noi, că respectați cea mai mare sărbătoare creștină a românilor, Sfintele Paști

Analiză trustului de presă al Mapn: Dezinformările Moscovei, mai periculoase decât Covid-19

Klaus Iohannis, mesaj pentru românii din Diaspora: Nu veniți acasă de Paște!

România nu mușcă din nada aruncată de Rusia la Chișinău. Sprijinul României va fi mai departe strict condiționat

Atenționare de călătorie în contextul răspândirii infecției cu COVID-19 – Spania, Germania, Franța

Trump suspendă pentru 30 de zile călătoriile din UE în SUA.Cetățenii străini care călătoresc din Europa nu mai pot intra în SUA

Donald Trump, cel mai informat om de pe planetă, liniștește demența mass-media cu coronavirusul: anul trecut, 37.000 americani au murit din cauza gripei comune… Nimic nu s-a închis, viața și economia merg mai departe

Deciziile luate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență în Contextul epidemiei de coronavirus 2019-nCoV din România

Big Farma a cumpărat presa centrală și i-a impus cenzura! Aceasta a ignorat LANȚUL UMAN format din peste 5000 de oameni jurul Parlamentului de sâmbătă, 7 martie, din timpul protestului anti-vaccinare obligatorie

Scrisoarea prin care 50 de medici cer deputaților să respingă Legea Vaccinării Obligatorii. Dr. Vasile Astărăstoae și Dr. Pavel Chirilă, printre semnatari

De ce NU trebuie să fim vaccinați OBLIGATORIU. Pe scurt, ca să înțeleagă tăt omu’

„Unioniştii cer Academiei de Ştiinţe a Moldovei să ia o poziţie tranşantă după declaraţiile lui Igor Dodon de a înlocui limba română cu aşa-zisa limbă moldovenească”. Academia Română a facut-o!

Ludovic Orban, apel la românii din Italia: „Să nu mai vină în România decât în situații absolut urgente”

iulie 4, 2020

S-a lansat partidul ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR

O nouă entitate juridică va apărea pe buletinele de vot din 2020. Ca rezultat al coagulării forțelor patriotice, pe 1 Decembrie, la Alba Iulia, de Ziua Națională a României, a avut loc primul congres al Alianței pentru Unirea Românilor (prescurtat AUR). Mișcarea politică va avea liste complete pentru consiliile județene, pentru Camera Deputaților și Senatul României și și-a anunțat primii candidați la alegerile de anul viitor. Platforma politică s-a lansat public pe 1 Decembrie, ora 11:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, după ce liderii acestui partid au organizat, conform tradiției, un marș în Capitala Unirii Românilor, scrie www.tomisnews.ro, preluat de Romanian Global News.
Alianța pentru Unirea Românilor este inițiată de mișcarea politică România Mare în Europa, constituită în urma campaniei de la alegerile europarlamentare a liderului unionist George Simion.
Mobilizări de anvergură
Evenimentele nu au început, însă, la Alba-Iulia, ci la București. Încă de vineri, sute de bucovineni și basarabeni au ajuns în Capitală, apoi au plecat spre Alba-Iulia.
Sâmbătă seară, pe 30 noiembrie, liderul unionist George Simion și-a lansat cartea Cum i-am cunoscut, în prezența a zeci de persoane.
Duminică dimineață, pe 1 Decembrie, cu prilejul împlinirii a 101 ani de la Marea Unire de la 1918, începând cu ora 08:00, a început Marșul Unirii, care a avut ca punct de plecare Gara Feroviară din Alba-Iulia și ca punct final Cetatea Alba Carolina, pentru a omagia împreună împlinirea celei mai profunde doleanțe: Unirea tuturor românilor în granițele aceluiași stat:
Lansarea partidului
După Marșul Unirii, fondatorii, viitorii membri și simpatizanți ai AUR s-au strâns la Casa de Cultură pentru Congresul de constituire al partidului. Au luat cuvântul mai mulți candidați care s-au înscris în cursele pentru alegerile locale sau parlamentare de anul viitor, dar și liderul acestui partid, George Simion, care a deschis evenimentul:
„Putem schimba sistemul, pe acești oameni care sunt trădători de țară și care or să distrugă neamul acesta dacă îi lăsăm. Avem un viitor: este prin vot! Cadoul pe care îl facem astăzi României se va materializa prin multe nopți nedormite, mii de km pe care trebuie să îi străbatem și știu că indiferent cât de lung va fi drumul, cât de greu, știu că suntem împreună! Avem prima sută de adeziuni de ieri, la finalul lucrărilor îi invităm pe toți din public să ni se alăture, pentru că de acum avem și personalitate juridică. Ținta pe care o avem în față sunt alegerile locale și parlamentare din 2020. Este o țintă foarte grea, pentru o mișcare care este abia la început. Dar, la fel cum la fiecare întâlnire ne-am promis lucruri și ne-am ținut de ele, oricât de grele au fost, am reușit să le facem. Aș vrea să asumăm și acum României în primul rând că vom avea liste complete în fiecare județ în vara lui 2020 și liste complete pentru Camera Deputaților și Senat. Asta este direcția următoare. Cunosc reticența unora sau altora de a se implica politic, de a ieși pe scena publică. Știu că e greu… m-am ferit cât am putut de această luptă, dar am ajuns la constatarea că este singura formă prin care putem schimba cursul României. Fără noi, acest stat va deveni din ce în ce mai mult antiromânesc și antinațional. (…) Puțini dintre voi își doresc o carieră politică, dar dacă nu vi-o asumați, pe care vă știu și în care am încredere, o să ne conducă cei fără neam, fără credință, fără tricolor. Este timpul să ieșiți în față, să dați dovadă de curaj! Vă rog să mergem împreună! În cele ce urmează o să faceți cunoștință cu oameni pe care i-am cunoscut, cu care am nopți nedormite, drumuri lungi făcute. Vreau să fim un scut în spatele acestor oameni. Trebuie!”, a spus Simion.

O parte dintre acești candidați, prezenți la eveniment, au luat cuvântul, fiind reprezentate mai multe județe din țară. Prezența acestor candidați la viitoarele alegeri locale și parlamentare marchează primul pas pentru primul obiectiv al partidului: liste complete în toate județele și, ulterior, la Camera Deputaților și Senat.
Pe 24 ianuarie 2020, va avea loc un alt Congres pentru stabilirea conducerii centrale a partidului:
Programul Alianței
Protejarea familiei, reducerea taxelor, unirea românilor din Diaspora și din Țară, infrastructura, respectarea libertății și a credinței se numără printre prioritățile noii formațiuni. Programul politic este unul de sorginte conservatoare, care se revendică de la idealurile Unirii din 1918.
Candidații din Constanța
Cu prilejul lansării, județul Constanța va avea primii reprezentanți care sunt și primii candidați la alegerile locale din 2020. Pentru Primăria Cernavodă, va fi lansat în cursă Robert Eusebiu Spârcaci
Fie că își doresc să revină acasă, fie că vor să rămână în statele lor de reședință, românii din diaspora vor fi reprezentați la alegerile locale și parlamentare din România, în 2020. Posibilitatea de a candida în primării, consilii locale, județene sau în Parlament, alegerea unor români din diaspora în circumscripțiile pentru diaspora sunt propunerile Alianței pentru Unirea Românilor (prescurtat AUR), formațiune politică nou constituită la Alba Iulia, pe 1 decembrie.

„Românii din diaspora reprezintă o resursă extraordinară pentru țară. Această resursă trebuie valorificată și în planul reprezentării politice, mai cu seamă pentru a da glas doleanțelor tuturor celor plecați în Spania, Italia, Anglia sau în alte state. A venit momentul ca aceste necesități să devină realitate: protejarea dreptului la vot, asigurarea unor condiții optime pentru revenirea în țară, dar și pentru a candida acasă! Diaspora este România, respectați-o! Diaspora înseamnă forță pentru România, înseamnă AUR pentru România!”, a declarat Eugen Ilie Fetiță, coordonator al Alianței în Marea Britanie, în cadrul primului congres al noii entități politice.

Romanian Global News

Read Previous

Scriitoarea basarabeancă Tatiana Ţîbuleac a fost decorată cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, de către preşedintele României

Read Next

70 de elevi de la Liceul Mihai Eminescu din Basarabia duc lipsa orelor de limba română

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *