Episcopul Macarie cheamă la rugăciune pentru situația gravă a familiei Smicală

Episcopul Macarie al Europei de Nord a lansat un nou apella rugăciune pentru situația gravă în care se află medicul român Camelia Smicală și cei doi copii ai ei aflați în custodia statului finlandez, transmite www.basilica.ro, preluat de Romanian Global News:
În urma ultimelor evenimente relatate pe rețelele de socializare, am vorbit cu doamna Camelia-Mihaela Smicală din Finlanda care a confirmat că fiica sa de 12 ani, Maria-Alexandra, a fugit dimineață din casa de copii în care se afla în ultima vreme. Până în prezent nu se știe unde se află.
Vă chem să ne plecăm genunchii la rugăciune și să ne solidarizam cu această familie greu încercată, precum și cu toți copiii care se află în primejdie! Să ne rugăm împreună pentru ca Domnul sa îi scoată la liman!

  • Părintele Episcop Macarie
    Statul finlandez i-a luat în custodie în urmă cu patru ani pe copiii de 12 respectiv 13 ani ai Cameliei Smicală, după ce românca a divorțat de soţul ei violent.
    Recent, Camelia Smicală a cerut repatrierea în România împreună cu copiii ei, ținuți împotriva voinței lor în centre de minori din Finlanda, iar Ministerul Afacerilor Externe a răspuns că nu poate acorda azil în Ambasada României unui cetățean român sau comunitar, această măsură fiind aplicabilă doar cetățenilor non-U.E. sau apatrizilor.
    În urma acestei acțiuni, Serviciile Sociale Finlandeze au anunțat-o pe Camelia Smicală că nu i se va mai permite să-și vadă copiii sau să ia legătura cu aceștia.
    După ce pe la mijlocul lunii noiembrie Mihai fugise din centrul social la un prieten, luni dimineață Camelia Smicală a fost anunțată de poliție că și fiica ei a fugit.

Romanian Global News

Read Previous

Proiectul PMP pentru reprezentarea românilor din Diaspora în Parlament a fost adoptat tacit de Senat

Read Next

Memorialul durerii // 21 de fotograme care au intrat în istorie

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *