Amendă pentru arborarea tricolorului românesc pentru o tânără din Republica Moldova

Diana Crudu, tânăra din Republica Moldova care anul trecut a fost forţată să dea jos drapelul României pe care îl arborase în curtea sa, într-o suburbie a Chişinăului, a anunțat că după un an de procese și umilințe în instanțe, a fost amendată pentru arborarea tricolorului, transmite Infoprut, preluat de Romanian Global News.

Anul trecut, Diana Crudu a înălţat tricolorul în propria curte, pe un pilon privat, în semn de recunoştinţă faţă de poporul român, pentru ajutorul constant oferit Republicii Moldova. Însă, gestul ei nu a fost trecut cu vederea de Valeriu Ostalep, un fost viceministru de Externe de la Chișinău. Acesta a depus o sesizare la poliție prin care susține că tânăra ar fi încălcat legea.

La un an de la această întâmplare, tânăra a făcut o postare pe o rețea de socializare, din care reiese că ar fi fost amendată pentru gestul său. Uimită de acest fapt, Diana Crudu s-a adresat către Daniel Ioniță, ambasadorul României în Republica Moldova. „Domnule Ambasador, la Chișinău ești amendat pentru arborarea drapelului României în propria curte și pe pilon privat! Din impozitele fiecărui român se dau burse, se renovează grădinițe, se construiește gazoduct! Să simți românește aici în viziunea autorităților e un delict! După un an de procese și umilințe în instanțe au găsit dușmanul! Corp delict – drapelul României”, a scris sursa.

Totuși, disputa dintre Diana Crudu şi Valeriu Ostalep nu s-a oprit aici. Tânără a scris public un mesaj prin care şi-a exprimat nemulţumirea şi a anexat copia sesizării depuse la Poliţie de fostul viceminstru. Valeriu Ostalep i-a trimis o cerere prealabilă prin care să-i achite un prejudiciu moral în valoare de 10 mii de lei pentru că i-au fost publicate date cu caracter personal şi consideră că a fost denigrat. Tot atunci, Diana Crudu l-a numit pe Valeriu Ostalep, „r…t cu ochi” într-un mesaj pe Facebook.

Astfel, Diana Crudu susține că este vizată în patru dosare contravenționale. „Unul este pe cazul arborării tricolorului, în altul sunt învinuită de Ostalep că i-am publicat datele cu caracter personal și altul pe lezarea demnității, atunci când am folosit expresia r…t cu ochi. În ultimul dosar există o decizie, potrivit căreia am fost amendată cu 3000 de lei”, a spus Diana Crudu pentru InfoPrut.
Valeriu Ostalep a ocupat funcția viceministru al Afacerilor Externe, în perioada 2005-2009, pe timpul guvernării comuniste. Este cunoscut la Chișinău ca un politolog cu viziuni proruse și antiromânești.
Amintim că anul trecut după acest incident, în semn de solidaritate, tatăl fetei şi-a vopsit poarta de la casă în culorile tricolorului.

Romanian Global News

Read Previous

Eurobarometru: Protecția drepturilor omului în topul valorilor europene pentru cetățeni

Read Next

Basarabia: Monumentul eroilor din Primul Război Mondial de la Rezina, ridicat în perioada interbelică și distrus de sovietici, a fost reinaugurat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *