La plecarea din România, Președintele Senatului îi amintește amabasadorului Serbiei la București de protejarea drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale pe care Serbia nu le respectă

Președintele Senatului României, dl Teodor Meleșcanu, l-a primit marți, 10 decembrie a.c., pe E.S. dl Branko Branković, ambasadorul Republicii Serbia în România, în vizită de rămas-bun cu ocazia încheierii misiunii în România, transmite Romanian Global News.

Teodor Meleșcanu și-a exprimat speranța că se vor obține progrese notabile în privința cooperării celor două țări pentru protejarea drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, președintele Senatului României arătând că România este un susținător consecvent al parcursului european al Serbiei, considerând că succesul transformării Serbiei în perioada de pre-aderare va avea un efect de angrenare a regiunii de apartenență cu principiile de funcționare a Uniunii Europene.

În contextul sărbătoririi anul acesta a 140 de ani de relații diplomatice între cele două state, președintele Senatului a exprimat satisfacție pentru dialogul politic de nivel înalt și pentru cooperarea sectorială în domenii precum apărarea și afacerile interne, conectivitatea energetică și a transporturilor.

Romanian Global News reamintește că Serbia duce o politică metodică de asimilare a celor circa 300.000 de români/vlahi din Timoc încălcând cele mai elementare drepturi ale minorităților cum ar fi cel la învățarea în limba maternă sau accesul la mass-media și slujbă religioasă în limba română.

Romanian Global News

Read Previous

Basarabia: Monumentul eroilor din Primul Război Mondial de la Rezina, ridicat în perioada interbelică și distrus de sovietici, a fost reinaugurat

Read Next

Criză în Republica Moldova. Dungaciu: Coaliție împotriva naturii. România a ieșit din joc

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *