Constantin Codreanu: “Încep procedura de retragere a cetățeniei române pentru cei care au vandalizat monumentul de la Olănești”

Astăzi, anunț public de la tribuna Parlamentului că încep procedura prin care să retragem cetățenia română celor care au vandalizat monumentul ridicat în memoria eroilor căzuți în Primul Război Mondial și a grănicerului Aurelian Mihăilescu. Români care și-au dat viața pentru visul României Mari, a transmis pe contul său de facebook deputatul Constantin Codreanu, preluat de Romanian Global News.
Trebuie să creăm un precedent pentru românofobii care își permit să atace România și tot ce este românesc încălcând flagrant un jurământ depus în momentul redobândirii cetățeniei române. Un astfel de comportament nu mai trebuie tolerat!
Procedura este una de durată, dar voi face tot posibilul ca ea să se încheie cu aplicarea sancțiunii de retragere a cetățeniei române. Va fi un act de justiție pe care avem datoria să îl facem pentru cel a cărui memorie a fost întinată de 2 ori, atunci când monumentul a fost distrus și acum, când a fost vandalizat.


Aurelian Mihăilescu a luptat în Primul Război Mondial, fiind decorat multiplu de Regele Ferdinand în luptele de la Turtucaia și Mărășești, iar în 1922 s-a căsătorit la Criuleni cu o basarabeancă.
În mai 1923, a fost împușcat la datorie, după ce deconspirase o bandă de bolșevici care pregăteau așa-zisa „răscoală de la Tatarbunar” și aduceau clandestin, din URSS, armament în Basarabia.
Ulterior, în 1933, grănicerii din Olănești ridicaseră un monument în memoria acestui grănicer, care a fost distrus în 1945, la fel cum s-a întâmplat şi cu mormântul căpitanului Aurelian Mihăilescu.

Romanian Global News

Read Previous

Senatorul Radu Mihail, vice-președinte al Comisiei pentru Politică Externă: România și instituțiile ei trebuie și pot întreprinde mai mult pentru ca românii din Ucraina să-și poată păstra moștenirea culturală și lingvistică

Read Next

Laurențiu Mihu în Universul.net: Ce înseamnă pentru Republica Moldova și Ucraina înțelegerile făcute la Paris

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *